De ouders van De Sleutelbloem kunnen op een snelle manier geïnformeerd worden via ‘schoolapp’. Door deze Schoolwapps 2.0-app te installeren op de smartphone kunnen ouders snel de laatste berichten ontvangen en nalezen, de agenda van evenementen raadplegen, de nieuwsbrief ontvangen en lezen en gesprekken met de leerkrachten inplannen. De naam van de app is Schoolwapps. 
Hieronder leest u de berichten die op Schoolwapps geplaatst zijn.
Ga wijs op reis!

Beste ouders/verzorgers, 

De herfstvakantie staat bijna voor de deur. Graag wil ik u informeren over het afreizen naar oranje/rode gebieden tijdens de herfstvakantie. Wanneer u afreist naar een gebied dat oranje/rood is of wordt tijdens uw verblijf, geldt bij terugkeer dat u, volgens de richtlijnen van het RIVM, 10 dagen in thuisquarantaine moet. U kunt reisadvies over uw bestemming vinden op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen  

Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt niet dat zij in thuisquarantaine hoeven. Uw kind mag dus gewoon naar school, tenzij het corona gerelateerde klachten heeft. In dat geval verwacht school dat u ons hierover informeert zoals u dit gewend bent wanneer u uw kind ziekmeldt.  

Omdat uw kind gewoon naar school mag, maar u in thuisquarantaine moet blijven volgens het RIVM, wil ik u vragen voor vertrek al na te denken over hoe u het halen en brengen van uw kind kunt organiseren.  

School wil u graag adviseren; ga wijs op reis! Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kunt u achteraf niet voor verassingen komen te staan. 

Met vriendelijke groet, 


Melanie Clots 

Directeur basisschool De Sleutelbloem 

Nieuwsbrief GGD coronabeleid basisscholen

Beste ouders/verzorgers,

Bijgevoegd vinden jullie de corona nieuwsbrief waarin het aangepaste beleid voor kinderen op de basisschool wordt toegelicht.

Mochten er vragen zijn, neem dan s.v.p. contact met ons op. Onze contactgegevens staan in de nieuwsbrief. Bij voorbaat dank voor de medewerking,

Met vriendelijke groet,

GGD Kennemerland

GGD Kennemerland Corona nieuwsbrief 23 september 2020 over kinderen op basisschool
Schaakles op de Sleutelbloem

Op maandag en woensdag krijgt een groep kinderen schaakles van meester Bart-Piet. Ze hebben nu 2 lessen gehad en weten al heel goed welk schaakstuk wat mag: alleen rechte lijnen, alleen diagonaal, 1 stap of meer. Ze hebben er veel plezier in.

Nieuwe leerkrachten stellen zich voor

Even voorstellen

Even voorstellen
Schaken op school

Het schaken op school gaat weer van start! Vanaf het leerjaar 4 ontvangen de kinderen een flyer met daarop een inschrijfstrookje. 

Als uw kind mee wil doen met schaken kan het zich voor vrijdag 11-09 inschrijven middels het inschrijfstrookje op de flyer en €10,- bij Barbara (administratie). 

Mocht uw kind zich vorig jaar hebben ingeschreven mag het kosteloos aansluiten. Wel is het noodzakelijk dat het inschrijfstrookje wordt ingeleverd. U kunt daarop vermelden dat uw kind vorig jaar betaald heeft. 

Schaken poster 2020
Nieuwsbrief GGD over corona

Beste ouders/verzorgers,

Uit de COVID-19 gerelateerde vragen welke de GGD ontvangt, blijkt dat er een behoefte is bij ouders om gericht informatie te ontvangen, welke voor hun kind van toepassing is.

In de bijlage vindt u de nieuwsbrief van de GGD.

GGD Kennemerland Corona nieuwsbrief voor ouders van kinderen op de basisschool 7 sep 2020
Het jeugdteam van de Sleutelbloem

Beste ouders en verzorgers, 

Vanaf woensdag 2 september is het jeugdteam van De Sleutelbloem zichtbaar op het schoolplein of in het directiekantoor tussen 8.30 en 9.00 uur. 

Het jeugdteam van De Sleutelbloem bestaat professionals vanuit de GGD, CJG, het Sociaal Team, de leerplichtambtenaar, de schoolmaatschappelijk werkster en onze consulent van het Passend Onderwijs IJmond. 

Elke week is er een professional aanwezig van het jeugdteam samen met Femke Van Oppen, de zorgcoördinator van onze school.

Zij zijn beschikbaar voor vragen en het maken van een afspraak. 

Mocht u hierover nog vragen hebben, dan kunt u terecht bij Femke Van Oppen. 

Met vriendelijke groet, 

Het Zorgteam van De Sleutelbloem 

Update Schoolwapps

Beste ouders, verzorgers,

Er is een nieuwe update beschikbaar voor de Schoolwapps-app. Het is van groot belang dat u iedere update installeert. Nieuwe functies:

* De notificatie instellingen zijn veranderd. Het is nu mogelijk om voor elke actie te kiezen via welk kanaal je de notificaties wilt ontvangen.

* We hebben Flitsberichten toegevoegd. Met deze berichten kan het SchoolWapps team belangrijke informatie delen met gebruikers van de mobiele applicatie, bijvoorbeeld in het geval van een storing. Eventuele Flitsberichten worden getoond wanneer de tijdlijn wordt geladen.

* Er wordt nu bij het wisselen van accounts meteen een laadscherm getoond.

Vragenlijst voor ouders/verzorgers en leerlingen over het thuisonderwijs

Beste ouders en verzorgers,

De afgelopen maanden hebben we samen het onderwijs verzorgd voor de kinderen. Mede dankzij uw inzet hebben de kinderen thuis zoveel mogelijk onderwijs kunnen volgen.

Graag horen we hoe u en de kinderen deze periode hebben ervaren. Daarom doen we mee met een onderzoek van de PO-Raad en Kennisnet.

Via een vragenlijst kunt u aangeven hoe deze periode bij u is geweest, waar u tegenaan liep en wat u goed is bevallen. Daarnaast is er een speciale vragenlijst voor de kinderen. We hopen dat u deze samen met de kinderen in wilt vullen. Per kind gebruikt u een nieuwe vragenlijst.

- Vragenlijst ouders/verzorgers

- Vragenlijst kinderen

Invullen duurt circa 10 minuten. Invullen kan tot vrijdag 4 september 2020.

Hartelijk bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Angelique de Vries

Directeur

Basisschool De Sleutelbloem

Het zorgteam van de Sleutelbloem

Beste ouders, 

 

Hierbij wil ik jullie informeren over de nieuwe zorgstructuur die we hebben ontwikkeld binnen de Sleutelbloem. 

 

Sinds februari is Femke Van Oppen de nieuwe zorgcoördinator.  

Vanaf dit schooljaar wordt er per onderwijsteam met een zorgspecialist gewerkt. Samen met de zorgcoördinator vormen zij het zorgteam. 

Een zorgspecialist is een leerkracht die verbonden is aan het onderwijsteam.  Zij ondersteunen zowel de zorgcoördinator als de leerkrachten. 

 

De zorgspecialisten signaleren samen met hun collega’s in het onderwijsteam als er iets extra’s nodig is voor een leerling. Dit wordt binnen het onderwijsteam besproken met de zorgspecialist en ouders worden op de hoogte gesteld.  

Indien nodig wordt er een gesprek gepland met u als ouder, de mentor en de zorgspecialist. 

 

De zorgspecialisten koppelen altijd alles terug naar de zorgcoördinator.  

Op het moment dat er zorgen blijven of meer vragen ontstaan, zal de zorgcoördinator aansluiten bij de gesprekken. 

 

Qua gesprekken kan het ook zo zijn dat u alleen een gesprek heeft met de zorgspecialist om bijvoorbeeld de voortgang te bespreken. En dat de mentor daarbij niet aanwezig is. Op het moment dat de zorgcoördinator bij de gesprekken aanwezig is zal de zorgspecialist daar ook altijd bij aansluiten.  

 

De zorgspecialisten zijn: 

OT 1-2 Christel Heijnen 

OT 3-4 Sonja Adelaar 

OT 5-6 Brigitte Mol 

OT 7-8 Tanja Frederiks 

 

Wat we voor ogen hebben is dat we op deze manier effectief kunnen aansluiten bij wat elk kind binnen de school specifiek nodig heeft.  

 

Mocht u vragen hebben dan horen wij dat graag. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Zorgteam De Sleutelbloem 

24 januari 2020
Schoolwapps
De school heeft een ‘schoolapp’
Lees meer
24 januari 2020
Thuiswerken tijdens coronacrisis
Thuiswerken tijden corona
Lees meer
24 januari 2020
Studiedagen
Studiedagen
Lees meer
Sleutelplein