Ons nieuwe schoolplein: de Sleuteltuin

In 2022 is ons nieuwe schoolplein geopend voor de kinderen om tijdens en na schooltijd te kunnen spelen.  Er zijn veel nieuwe bomen, struiken, planten en bloembollen geplant.
Verder zijn er uitdagende speeltoestellen (zo veel mogelijk van natuurlijke materialen) om in te klimmen en klauteren, zandbakken, een voetbalveldje en buitenlokalen om buiten les te krijgen. En er is heel veel groen waar de kinderen kunnen spelen, met takken sjouwen, insecten ontdekken.  

Uiteraard zijn er spel- en beweegregels op het schoolplein. Wat is er allemaal te doen op het plein, hoe gaan we om met de materialen en de natuur. Wat is de bedoeling van een groen schoolplein. Want naast plezier en ontspanning, draagt een groen schoolplein ook bij aan meer beweging, verbetering van het sociale klimaat op het plein en duurzaamheid. Het plein is klimaatbestendig en biedt een goede oplossing bij hevige regenval en langdurige droogtes.

Ook na schooltijd zien we de kinderen graag op het plein buitenspelen. Voor ons heeft het plein ook een wijkfunctie. Het is een ontmoetingsplaats voor kinderen en volwassenen. Een plaats waar je elkaar kunt zien en spreken. En waar je fijn kunt spelen in de natuur met vrienden en vriendinnen.

Een gedeelte van ons grote plein gaat wel afgesloten worden na schooltijd. Het gaat om het peuter- en kleuterplein dat na 14.30 uur gesloten wordt. Dit plein gaat gebruikt worden door de BSO en de peuteropvang. Vanwege het overzicht op de kinderen en de veiligheid op het plein, is niet meer mogelijk om op dit gedeelte van het schoolplein na schooltijd nog even te blijven spelen. Wel kan er nog gespeeld worden op het midden- en bovenbouwplein.