SKOV Kinderopvang verzorgt naschoolse opvang voor kinderen van diverse reguliere basisscholen. Deze scholen zijn Anjelier, Bethelschool, ’t Kraaienest, Montessorischool, Sleutelbloem en de Wilgeroos. En wij verzorgen voorschoolse opvang voor de Bethelschool, ’t Kraaienest, Montessorischool, Sleutelbloem en de Wilgeroos.
Wij kiezen er bewust voor om de buitenschoolse opvang apart van de school aan te bieden. Zo ruilen de kinderen de schoolse omgeving om voor een andere omgeving met een wat speelser, meer ontspannen karakter. Ook ontmoeten ze bij ons andere vriendjes en vriendinnetjes.
Wij hebben 2 prachtige, uitdagende locaties voor de buitenschoolse opvang (BSO) op het Moensplein. In totaal hebben wij 4 groepen naschoolse opvang (NSO) en 1 groep voorschoolse opvang (VSO).

Bij basisschoolkinderen is het de kunst om een goed evenwicht tussen beschermen en loslaten te vinden. Dit geldt zeker bij de oudere kinderen. Hun wereld wordt groter, ze willen meer zelfstandigheid en niet meer als een kind behandeld worden. In overleg met de ouders van de kinderen wordt bekeken welke zelfstandigheid een kind mag hebben: zelfstandig naar de speeltuin gaan, zelfstandig gaan voetballen, zelf uit school komen enzovoort. Belangrijk is dat we een kind de kans geven eigen verantwoordelijkheid te dragen zonder te grote risico’s te lopen.
Bij de BSO zorgen wij voor:
• Een uitgebreid vrijetijdsaanbod bestaande uit vrij spel, georganiseerde activiteiten en laagdrempelige workshops, een natuurspeelplaats met moestuin, een nabijgelegen speeltuin en een uitgebreid en gevarieerd spel/speelgoedaanbod.
• Een huiselijke setting: een verzorgde omgeving waarbij de speelruimtes aantrekkelijk voor kinderen zijn ingericht.
• Aandacht voor elk kind en voor het functioneren van de groep als geheel:
De opvang komt tegemoet aan de behoeften en wensen van het individuele kind, maar moet ook aansluiten bij de specifieke leeftijdskenmerken van de groep.
• Samenwerking met anderen: voor het realiseren van een boeiend activiteiten- en workshopaanbod werken we samen met allerlei organisaties en Beverwijk en omgeving. De kinderen kunnen kennismaken met een grote variëteit aan sporten, bezigheden en hobby’s.

Voor meer informatie kunt u bellen met de administratie via 0251-275920 of kijk op de website van SKOV Kinderopvang.
24 januari 2020
Klasbord
De school heeft een ‘schoolapp’
Lees meer
24 januari 2020
Thuiswerken tijdens coronacrisis
Thuiswerken tijden corona
Lees meer
24 januari 2020
Studiedagen
Studiedagen
Lees meer